06 – 44834591 info@jeangstvoorbij.nl

Ervaringen

“Die blessure aan mijn achillespees was allang hersteld. Toch bleef ik mij inhouden tijdens het trainen. Ik was bang dat het toch weer mis zou gaan. Na drie sessies had ik mijn oude zelfvertrouwen weer terug. Intussen ga ik er op het veld weer voor de volle 100% voor!”

Anoniem

“Mijn hoofd liep over, ik lag er ’s nachts vaak wakker van. Samen met Anni heb ik mijn hoofd opgeruimd. Dat ene ding waar ik wakker van lag, werd kleiner en kleiner. Na 1 sessie voelden mijn buik en hoofd leeg en luchtig. Bizar. Ik ging gelijk beter slapen. Mijn energie kwam terug, waardoor ik op mijn werk weer vol aan de bak kon. Dit heeft mijn baan gered. En mijn gezondheid. Dankjewel, Anni!”

I. v V.

“Je hebt wonderen verricht. Ik voel me veel rustiger, kan benoemen hoe ik me voel en wat ik vind. En ik slaap veel beter. Daar ben ik heel blij mee!!!!”

A. H.

“Onze dochter (12) had begin dit schooljaar elke ochtend een huilbui. M. heeft altijd alles willen onthouden, haar krampachtige manier om alles perfect te laten verlopen. Ze kon er niet tegen dat iets niet perfect ging zowel voor zichzelf als voor anderen. Met deze hulpvraag van een overvol hoofd met de angst om iets te vergeten kwamen we bij Anni. Die heeft haar geholpen om gedachten te ordenen, aantal dingen vervangen door andere woorden/zinnen te gebruiken. Na 90 minuten praten met Anni ben je benieuwd wat dat oplevert. Meer dan genoeg, sinds die dag geen huilbui meer gehad. Op donderdag meldde M: ‘Ik sta morgen een kwartier later op. Dat red ik makkelijk’ een actie die daarvoor onmogelijk was. Een dochter die eerst steeds opnieuw huiswerk kon maken omdat het volgens haar slordig was en die nu gewoon de twee woorden die in de hele tekst verkeerd waren gespeld doorstreept en daarachter het juiste woord schrijft en dat normaal vindt. M. is vanaf die woensdag gewoon op een andere manier begonnen met leven en dit is voor haar nu normaal. Het hele krampachtige alles proberen te onthouden en alles perfect te willen doen, is er gewoon niet meer”.

K. de R.

“Voel me vandaag prima! Ik heb echt zo’ n ander gevoel in mijn hoofd en lijf! Ongelooflijk. Ik moet ook steeds aan die tekening denken van dat opgeruimde hoofd. Dat is ook de kracht erin. De reminder. In ieder geval voor mij. 😍“.

W.S.

“Ik heb nu de controle over hoeveel werk ik mijn hersenen laat doen. Ik kan ze rust gunnen wanneer ik dat wil. En dat is echt een enorme opluchting!”

Anoniem

“Anni kan jou met de Matrix methode net dat stukje hulp bieden bij het ordenen van je gedachten, en wat rust te geven in je hoofd. Door het leren omgaan met bepaalde gedachten, kun je rust geven en gedachten ordenen. Zeer blij met haar sessie die ze onze zoon heeft gegeven, waardoor hij meer rust heeft in zijn volle bolletje en weer rustig slaapt”.

J. v d M

“Al jaren heb ik last van vliegangst. Ik vind vakantie super fijn en ga daarom graag op vakantie. Alleen die vliegreis was altijd een ramp. Twee weken van de voren krijg ik al de kriebels en hoor en zie ik ineens veel meer vliegtuigen overgaan. Ik begin dan steeds zenuwachtiger te worden voor de vliegreis. Een dag voor de vliegreis krijg ik geen hap door mijn keel en heb dan ook van de spanning buikpijn. De dag van vertrek had ik altijd diaree, buikpijn en angstzweet. Ik dacht altijd, wat doe ik mezelf nou toch weer aan. Mijn vakantie begon altijd pas als ik veilig geland was. Toen hoorde ik via via van Anni haar behandeling/therapie. Ik dacht dat ga ik eens proberen want ik wil graag van de vliegangst af. Het zat mij zo in de weg. Ik ben heel open zonder vooroordeel de behandeling in gegaan. De behandeling was heel fijn, duidelijk en eigenlijk simpel. Tijdens de behandeling voelde ik echt al angst weg gaan en opluchting. Werd er ook emotioneel van. Een paar dagen later ging ik op vakantie naar Kroatië, 2 uur vliegen. Ik had al veel minder last van te voren. Voelde mij veel rustiger, had geen buikpijn en kon zelfs wat eten. Echt heel fijn! Toen ik het vliegtuig inliep voelde ik een gezonde spanning. Ik wilde en moest ook altijd een focus hebben en deed woordenzoekers. Ik had het voor de zekerheid meegenomen maar heb de hele vlucht een tijdschrift gelezen. Het opstijgen blijf ik spannend vinden maar niet meer paniekerig eng zoals voorheen. Toen bleek dat de piloot een bekende was, mocht ik samen met mijn partner de hele landing in de cockpit zitten. Ik heb er echt van genoten en geen moment angst gevoeld. Geweldig. De terugvlucht ging ook goed. Er werd aangekondigd dat er wat turbulentie verwacht werd. Normaal schoot ik in de stress en paniek stand. Nu bleef ik rustig, vertrouwde de piloten die alles aan doen om je veilig thuis of naar je vakantie bestemming te brengen. De behandeling heeft echt geholpen en kan ik echt iedereen met vliegangst aanraden”.

F. van L.

“Mijn angst voor de tandarts is zo goed als verdwenen. Mijn tandarts vertelde dat hij mij nog nooit zo ontspannen in de stoel had zien zitten. Heerlijk. 
Onze dochter is geweest voor vliegangst. Ging ze eerst huilend het vliegtuig in, nu is er geen enkel probleem meer”.

A. H.

“Ik had als probleem dat ik niet goed kon slapen, en dat ik constant wakker lag. Als ik bij mijn ouders in de slaapkamer lag, ging het wel beter. Ik wilde hier graag wat aan doen, omdat ik gewoon op mijn eigen lekkere grote bed wil slapen. Ik was moe, en had soms een kort lontje, ik wilde hulp. De eerste keer bij Anni, gingen we praten. We hebben toen over mijn gedachtes gesproken, en dat hielp. Ik heb ook een zalf gekregen voor onder mijn voeten. (slaaplekkercreme) ook dit geeft hulp bij het slapen. Het slapen gaat echt een stuk beter. Ik ga ontspannen naar bed. Ik slaap snel in, en als wakker word denk ik even na en slaap ik weer verder. Ik ben niet meer bang om niet meer te kunnen slapen. De laatste sessie ging over het zondagavond ritueel. We hebben toen ook gesproken over mijn gedachtes. Dit gaat al iets beter, nog niet helemaal op de zondag, maar de rest van de week, kan ik heerlijk slapen, en moet mijn moeder me in de ochtend zelfs wakker maken.Ik voel me lekker in mijn vel zitten. Ik wil je heel erg bedanken, het heeft zeker geholpen door mijn gedachten met je te delen”.

G. van der M.

“Een lieve vrouw met een hoop inzichten, door te blijven hangen in bepaalde gebeurtenissen uit het verleden en het her inrichten in je hoofd heb ik weer inzicht gekregen wat voor mij belangrijk is. Waardoor het nu makkelijker is om bepaalde keuzes te maken in mijn gezin en eigen leven.
En zijn bepaalde dingen uit mijn hoofd geplaatst en nu nemen deze een kleiner onderdeel in van het dagelijks leven. Dus minder stress en meer overzicht.
Dus kortom heb je een vol hoofd ga hem even opruimen bij Anni Westerduin.
Zo begin je eigenlijk weer fris aan je leven”.

J. N.

“Als tandarts heb ik regelmatig met angstige patiënten te maken. Vanmorgen ging ik naar de wachtkamer om een altijd angstige patiënte binnen te vragen. Tot mijn verbazing zat zij breed glimlachend aan de leestafel en veerde uit haar stoel om de behandelkamer in te gaan. Daar vertelde ze over de sessie die ze bij Anni heeft gehad. Het tastbare bewijs van de werking stond voor me.”

P.B.

“Een workshop om je hoofd op te ruimen, dat klonk heel boeiend. Ik had het wel eens langs zien komen via Anni, maar had er toen de tijd/gelegenheid niet voor. Toen, op een moment dat het heel goed uitkwam, zag ik dat er weer een workshop zou zijn. Zou ik het doen, of toch maar niet?? In een opwelling schreef ik me toch in, met het idee dat het wel een enorme uitdaging voor ons allebei zou zijn om mijn hoofd op te ruimen. Als voorbereidende opdracht vroeg Anni me een tekening van mijn hoofd te maken. Dat viel nog niet mee…. En toen was het zover, op de fiets door de vieze miezerregen heen met mijn kunstwerk netjes in mijn tas opgerold. Na een hartelijk welkom, gingen we aan de slag. Toch ietwat “gespannen” rolde ik mijn tekening uit in afwachting van Anni haar reactie. Je laat iemand anders toch toe in jouw eigen hoofd… Ik kende Anni nog wel via school, maar toch! Wat een geweldig mens is het! Ze gaf me een gevoel van vertrouwen waardoor ik haar in alle hoekjes van mijn hoofd mee durfde te laten kijken en heel eerlijk durfde te zijn. Als eerste mocht ik weer gaan tekenen en een tekening maken van hoe ik zou willen dat mijn hoofd er uit ziet. Daarna zijn we mijn “huiswerk” door gaan nemen en aan de slag gegaan. Samen hebben we een hele grote beer (iets waar ik vaak ’s nachts wakker van kon liggen) aangepakt. Stukje bij beetje. Anni stelde me vragen als “is het een gevoel, een plaatje, is het een tekst…. ” en zo ging de beer stukje bij beetje krimpen. Het is moeilijk uit te leggen. Mijn antwoorden (wat te doen met die gedachte of beer) om hem op te ruimen, werden steeds creatiever. Ondertussen werd mijn lijf (vooral mijn buik en hoofd) steeds leger en luchtiger. Wat een heerlijk gevoel was dat, dat wil ik houden!!!! Nog een tekening van hoe ik er nu uitzie en hoe ik het nu voel, nu het opgeruimd is. En het is voorbij…. Met een lijf volop lucht en bubbeltjes en een moe hoofd neem ik emotioneel afscheid. Dankbaar en opgelucht, wat een superervaring was dat!!! Thuis aangekomen, probeerde ik uit te leggen wat ik ervaren had. Dat was nog best moeilijk! Eigenlijk hoefde dat ook niet, ze zagen genoeg aan mijn doen en laten. In de loop van de avond kwam er onverwacht een nieuwe potentiële beer om de hoek kijken, die me die nacht wel eens wakker zou kunnen gaan houden…. Ik liep naar de keuken en ging even terug naar die middag. Ik voelde waar het gevoel (in dit geval) zat, maakte het klein en plaatste het naast mezelf. Die nacht werd ik wakker en zag een lege weg, een weg zonder beren. Oh nee, toch niet… daar in de verte stond een heel klein beertje! Het beertje van die avond ervoor. Ik heb m daar lekker laten staan, gezegd dat hij morgen aan de beurt was en ben verder gaan slapen. Nu zit ik hier met een heerlijk bakje koffie achter de laptop en probeer mijn ervaring te omschrijven. Naast mij ligt mijn nieuwe agenda. Zo’n papieren agenda, lekker groot en degelijk. Ik wil dit gevoel vasthouden het komende jaar!! Mocht ik het vergeten, dan kijk in naar mijn agenda en denk ik aan Anni en hetgeen ik geleerd heb”.

I. van V.

CONTACT / INFORMATIE